Uitslagenportaal voor patiënten

Samen met huisartsen heeft Saltro het uitslagenportaal ontwikkeld waar patiënten zelf de uitslag van hun bloedonderzoek kunnen inzien. De patiënt krijgt in begrijpelijke taal informatie over en meer inzicht in zijn gezondheid en wordt zo meer betrokken bij het zorgproces. Bovendien kan hij zich beter voorbereiden op het gesprek met zijn huisarts.


Het  uitslagenportaal voor u als huisarts
Het uitslagenportaal van Saltro ondersteunt u in uw dagelijkse praktijk. In begrijpelijke taal krijgt de patiënt informatie over de uitslag daarmee kan hij zich beter voorbereiden op het gesprek met u, zijn huisarts. Gebruikers van het portaal geven aan dat het vooral een geruststellende werking heeft. Daarnaast hoeft uw patiënt niet te wachten tot u belt en het scheelt u tijd in het plegen van de telefoontjes. Als huisarts blijft u via de gebruikelijk weg alle uitslagen ontvangen. In urgente situaties belt Saltro de uitslag aan u door op de manier zoals u van ons gewend bent.


Het uitslagenportaal voor de patiënt
Patiënten loggen in met hun DigiD via de website van de huisarts. Goed beveiligd dus. In begrijpelijke taal krijgt de patiënt informatie over de uitslag. daarmee kan hij zich beter voorbereiden op het gesprek met de huisarts. Daarnaast hoeft de patiënt niet op de uitslag te wachten totdat de huisarts belt, maar bepaalt hij zelf wanneer hij de uitslag leest.


Hoe werkt het uitslagenportaal